Bij TC Unicum in Leiden, Zuid-Holland, kunnen de leden hun geluk niet op. Naast de ombouw van de tennisbanen naar all weather gravelbanen zijn er ook direct voorbereidingen getroffen voor de aanleg van 3 padelbanen. De aanleg van de eerste 2 Vision 100 padelbanen zijn direct van start gegaan. Hierdoor kunnen de leden nu het hele jaar door zowel tennis als padel spelen.

Voor de aanleg van de derde baan is de fundering alvast klaargelegd. De keuze voor de Vision100 banen van Padel.nl is een goede voor de van oudsher prestatiegerichte tennisvereniging uit Leiden. “Dit baantype kenmerkt zich door het fraaie design en de grote hoeveelheid glas. Hierdoor is het voor het publiek superfijn om wedstrijden te kijken.” aldus Danny van Vaneveld, eigenaar van Padel.nl. “Denk hierbij aan de competities en toernooien, maar ook voor het geven van de trainingen is dit een groot voordeel.” De vereniging veranderde haar naam van TC Unicum naar TCP Unicum om de Padelclub ook echt een plaats te geven binnen de tennisvereniging. Ook op de website heeft Padel een vaste plaats gekregen, met uitleg over de sport en onder andere de teams die meedoen aan de KNLTB Padel competitie.

De vereniging heeft ervoor gekozen om de panoramische padelbanen uit te voeren in de kleur blauw. Dit geeft zeker in combinatie met het eveneens blauwe kunstgras een prachtige uitstraling. De verlichting is voorzien van Lumosa armaturen met een lichtopbrengst van circa 500 lux. De onderbouw is voorzien van een SuperSub sportfundering en er zijn poeren geplaatst voor het juiste draagvermogen van de kooiconstructie. Uiteraard zijn de banen opgeleverd onder keurmerk van ISA-Sport, de officiële keuringsinstantie van de KNLTB. Hierdoor is de vereniging verzekerd van een duurzame investering en zijn de leden verzekerd van een veilige constructie.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website en facebook van de club.