Tekst: Tim van Boxtel.
Het Unicum Open begint zaterdag aan zijn tweede editie. Vorig jaar was het al een sterk bezet toernooi en daar doet de organisatie dit jaar weer een schepje bovenop.
De volledige Nederlandse top is van de partij en vanzelfsprekend Uriël Maarsen dus ook. Hij zit tevens in de organisatie van het toernooi, dat hij vorig jaar samen met Bram Meijer won. “We hebben weer een sterk deelnemersveld. Ik vind het altijd mooi om een thuiswedstrijd te spelen. Dit jaar zijn er veel meer padeltoernooien dan vorig jaar, de sport groeit enorm qua populariteit. Maar de Unicum Open blijft voor mij altijd speciaal.”
Beat The Champions
Wouter Waaijers is de toernooileider in Leiden. Hij heeft er veel zin in en wil vooral kijken naar wat er wél kan, ondanks alle coronarestricties. “We leggen het accent wat meer op het padellen en eten, dan op het programma ernaast. Gelukkig kunnen we Beat The Champions wel door laten gaan. Daarin kan iedere deelnemer een tiebreak spelen tegen de toppers van het toernooi.”
Waaijers is ‘echt tevreden’ over de opkomst. Vorig jaar deden 178 padellers mee, nu zijn dat er al 222. En dat in een vakantieperiode met veel concurrentie van andere padeltoernooien. “We hebben 27 koppels bij de heren op het hoogste niveau (Padel 500 A) en 17 bij de dames. Nieuw is dat ook bij de vrouwen in de hoogste categorie kwalificaties moeten worden gespeeld. Daarnaast hebben we het prijzengeld voor de dames gelijkgetrokken met dat van de heren.” Maar het toernooi staat ook duidelijk voor breedtesport. “We hebben op de doeken niet voor niets ook de winnaars van vorig jaar uit de jeugd en andere categorieën staan.”
Sport76 Productions
Ondanks de coronacrisis heeft de organisatie het qua sponsoring goed voor elkaar. “We zijn heel blij met  de samenwerking met Sport76. Sportmarketingbureau Sport76 heeft heel veel ervaring qua organiseren van grotere, professionele toernooien.
Waaijers wil van het Unicum Open een begrip op de speelkalender maken. “Waar iedereen jaarlijks naar terugkeert. We willen het toernooi nog verder uitbouwen, met nevenactiviteiten waarbij we nu nog gedwarsboomd worden door de coronacrisis. Het toernooi moet echt goed staan.” Voor de mensen die er niet bij kunnen zijn is er dit jaar ook een livestream waarop alle drie de speelbanen te zien zijn.
Voor alle informatie: Unicum Open